Благодійний Фонд
К А Р І Т А С
Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ
ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню
 
Головна » 2008 » Грудень » 22 » Конференція з запобігання торгівлі людьми
Конференція з запобігання торгівлі людьми
18:22
17 грудня 2008 року, у середу, у Львові відбулась конференція присвячена запобіганню торгівлі людьми та вишколам спеціалістів із даної тематики. Конференція була зорганізована Благодійним Фондом «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії» на завершення проекту «Навчання священиків Української Греко-Католицької Церкви запобігання торгівлі людьми» та зібрала представників громадський організацій, Церкви, ЗМІ, тощо.

 

Останні пів року Благодійний Фонд «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії» проводив одноденні вишколи для священиків із проблематики протидії торгівлі людьми. Такі вишколи мали на меті залучити священиків до вирішення проблеми торгівлі людьми на Україні. Підтримали реалізацію проекту Міжнародна Організація з Міграції та Міністерство Закордонних Справ Королівства Данії.

«Священики користуються досить великим авторитетом серед населення, особливо в сільській місцевості. А саме звідти і найбільше виїжджає людей за кордон у пошуках роботи, найчастіше нелегально, і  є найменший рівень поінформованості щодо проблеми торгівлі людьми. Священики ж безпосередньо зустрічаються із тими, хто бажає виїхати, та тими хто повернувся, і можливо потерпів від експлуатації.», - розповідає о. Ігор Козанкевич, директор Благодійного Фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії».

«Під час тренінгів ми намагались донести до священиків ідею не переконувати людину не виїжджати за кордон, а допомогти їй усе зважити, обдумати, надати інформацію, як вберегти себе від біди, не стати жертвою шахраїв, і якщо виїжджати, то безпечно.», - ділиться Наталія Голинська, тренер.

«Ще одним дуже важливим чинником у наших тренінгах було мотивування та навчання священиків, аби вони не лише уміли надати необхідну інформацію, тим хто бажає виїхати за кордон, чи переадресувати потерпілих до центів, де вони зможуть отримати допомогу, а передовсім показати своє розуміння проблеми і підтримати особу.», - додає о. Роман Федько, тренер.

«Під час розмов із священиками, які брали участь у наших тренінгах, ми дізнавались про багато випадків торгівлі людьми, з якими отці стикались у своєму оточенні. І уже на даний момент маємо достатньо звернень не лише із проханням проконсультувати перед виїздом за кордон, а й звернень по реінтеграційну допомогу чи допомогу у розшуку із тих регіонів, де проводились вишколи. Це свідчить про ефективність нашого проекту», - пояснює Мар’яна Коркуна, менеджер Благодійного Фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії», консультант із запобігання торгівлі людьми.

Просмотров: 1275 | Добавил: caritas-sde
Конструктор сайтів - uCoz
Форма Вхіду
Пошук
Мова