Благодійний Фонд
ГоловнаРеєстраціяВхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню

Головна » 2008 » Жовтень » 28 » Навчання священників УГКЦ в Україні на тему протидії торгівлі людьми триває
Навчання священників УГКЦ в Україні на тему протидії торгівлі людьми триває
12:47
Проблеми заробітчанства, нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми – є проблемами загальнодержавного масштабу. Їх вирішення вимагає задіяння багатьох авторитетних для Українського народу осіб. Серед них одними із найважливіших є священики. Уже 3 місяці Благодійний Фонд «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ», за підтримки Міжнародної Організації з Міграції та Королівського Датського Міністерства закордонних Справ, проводить навчання священиків УГКЦ на території цілої України.

За оцінками фахівців, зокрема уповноваженої з прав людини у Верховній раді, сьогодні поза межами країни постійно перебуває більше семи мільйонів українців. Але визначити, яка частина з них — добровільні заробітчани, а яка — примусово вивезений «живий товар», наразі є неможливим.

Експорт і транзит рабської сили здійснюється у всіх напрямках, а серед основних «країн-споживачів» Туреччина, Росія (Москва), Чехія, Італія, Польща, Греція, Ізраїль, Німеччина, Скандинавські країни. Предметом торгівлі найчастіше стають жінки (їх експлуатують як швачок, посудомийок, домогосподарок, сурогатних матерів, повій), але втягненими у незаконний бізнес стають також і чоловіки (будівельники, шахтарі, підсобні працівники), і навіть діти (потрапляють у дитячу секс-індустрію, займаються примусовим жебракуванням).

Благодійний Фонд «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії» працює в ділянці протидії торгівлі людьми майже 5 років. «Одними із наших найуспішніших проектів були: проведення вишколу для 240 священиків у Львівській обл., створення програми навчання на тема протидії торгівлі людьми для Духовних Семінарій УГКЦ, та створення мережі 5-ти Центрів по запобіганню торгівлі людьми у Львівській обл. В усіх цих проектах ключову роль відіграли священики, які дуже позитивно відгукнулись на працю з потенційними мігрантами та потерпілими від торгівлі людьми. Це усвідомило нам необхідність залучати до превентивних заходів священників та релігійні структури УГКЦ, які своєю працею обіймають майже усі області України», - розповідає про ідею проекту о. Ігор Козанкевич, директор Благодійного Фонду «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії»

«Багато священиків, які уже взяли участь у вишколах відгукувалось про те, що у своїй практиці стикалось із випадками торгівлі людьми та трудової експлуатації. У наших найближчих планах передбачаємо провести вишколи у Стрийській та Івано-Франківській Єпархіях», - доповнює консультант проекту Мар’яна Коркуна.

Просмотров: 1146 | Добавил: caritas-sde
Конструктор сайтів - uCoz